Brak dostępnych regionów
Dostawa
Zamów do:
Wyślemy w:
Producent
Cena
Wiejski chleb na zakwasie pszenno-żytni

Wiejski chleb na zakwasie pszenno-żytni

Kup chleb z rodzinnej piekarni znajdującej się w małej miejscowości Żegocina. Obecnie przygotowywany przez Eko Jedzenie, kiedyś przez ich rodziców. Ale zawsze według tej samej, starej receptury. Niezapomniany smak chlebów z Ecobamy to również naturalne składniki od lokalnych dostawców, piec opalany drewnem i ręczna produkcja.
Stan: Dostępny
Dostawa pod drzwi
22.00 / szt
na naturalnym zakwasie tradycyjny ekologiczny 100% polski
  • Rodzaj przygotowania:

    Pieczony w piecu opalanym drewnem
  • Opakowanie:

    Papierowe
Brak ocen: 0.0

Prosto ze wsi

świeże i ekologiczne produkty prosto od lokalnych dostawców
Prosto ze wsi
Wiejski chleb na zakwasie pszenno-żytni

Skład produktu

mąka pszenna typ 650, mąka żytnia typ 720, zakwas (mąka pszenna, woda), woda, drożdże, sól.

Komentarz Kogutka

Wiejski chleb na zakwasie pszenno-żytni to prawdziwy chleb, taki jak dawnej. Upieczony, dobrze wypieczony z czterech prostych składników: mąki, drożdży, wody, soli. Zdrowy, pożywny, naturalny. Nie kruszy się podczas krojenia i nie pleśnieje. 

Czy wiesz, że?

Wiejski chleb na zakwasie pszenno-żytni z Eko Jedzenie jest najlepszy nawet do spożywania codziennie. Na śniadanie, na obiad, na kolację. Piekarnia Eko Jedzenie oferuje wiele rodzajów chlebów z różnych mąk: pszennej, żytniej, razowej, orkiszowej, z płaskurki i samopszy. Poznaj swój ulubiony; każdego dnia można jeść inny. 

Dla kogo?

Wiejski chleb na zakwasie pszenno-żytni z Eko Jedzenie polecany jest dla wszystkich osób prowadzących zdrowy styl życia, którego ważnym elementem jest zdrowa żywność.

Dla urozmaicenia 

Chleby z Eko Jedzenie można spożywać tradycyjnie - robiąc kanapki. Jednak chleb ten ma tak wiele dobroczynnych wartości odżywczych dla naszego organizmu, iż warto użyć go również do przygotowania bułki tartej, kotletów mielonych, grzanek do zupy pieczarkowej czy cebulowej, jajecznicy na grzance, tostów francuskich, grzanek z pieca, chlebka z masłem czosnkowym, wodzianki, a nawet tak zwanej szarlotki recyklingowej.

Na jaka okazję?

Wiejski chleb na zakwasie pszenno-żytni z Eko Jedzenie jest najlepszy nawet do spożywania codziennie. Na śniadanie, na obiad, na kolację. Piekarnia Eko Jedzenie oferuje wiele rodzajów chlebów z różnych mąk: pszennej, żytniej, razowej, orkiszowej, z płaskurki i samopszy. Poznaj swój ulubiony; każdego dnia można jeść inny. 

Oceny

Brak ocen

Brak ocen

ocena

Produkty z kategorii Napoje

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka