Brak dostępnych regionów
Dostawa
Zamów do:
Wyślemy w:
Producent
Cena
Makowiec japoński

Makowiec japoński

Ciasta i Ciasta Eko Jedzenie to doskonała jakość i wyborny smak tradycyjnych produktów rozsławiający małą miejscowość Trzciana koło Bochni. Przepisy pochodzą ze starych rodzinnych zeszytów i książek kucharskich, pamiętających czasy, kiedy masło ucierało się w makutrze, masę na biszkopty przygotowywało ręczną trzepaczką, a ciasto drożdżowe wyrabiało się w specjalnych warunkach, bo nie lubi hałasów i przeciągów.
Stan: Dostępny
Dostawa pod drzwi
20.00 / szt
idealny na spotkanie z przyjaciółmi tradycyjny ekologiczny 100% polski
  • Masa netto:

    500 g
  • Porcja:

    dla 2 do 5 osób
  • Opakowanie:

    Kartonowe
  • Termin przydatności:

    Podany na opakowaniu
Brak ocen: 0.0

Prosto ze wsi

świeże i ekologiczne produkty prosto od lokalnych dostawców
Prosto ze wsi
Makowiec japoński

Skład produktu

mąka pszenna, mak, jabłka, świeże jajka, cukier puder, masło, kasza manna, proszek do pieczenia.

Alergeny

MlekoGluten

Komentarz Kogutka

Makowiec Japoński z Eko Jedzenie to jedno z niewielu ciast, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Mak, jabłka, kasza manna a wszystko skomponowane tak, być oddać prawdziwy smak każdego z tych składników wzajemnie się uzupełniając i doskonale komponując z warstwą kruchego ciasta na spodzie. 

Czy wiesz, że?

Przepis na makowiec japoński powstał w latach 70. w Polsce i nie jest znany Japończykom.



Dla kogo?

Makowiec Japoński z Eko Jedzenie jest dla tych, którzy szukają wypieków bez maślanych mas, galaretek i innych urozmaiceń. Proste, klasyczne, zawierające moc wartości odżywczych.  

Dla urozmaicenia 

Makowiec Japoński z Eko Jedzenie sam w sobie ubogaci wiele sytuacji.

Na jaką okazję?

Ten sycący Makowiec Japoński z Eko Jedzenie polecamy na wszelkie okazje lub bez okazji, tak po prostu na śniadanie na lunch lub jako coś szybkiego na kolację.

Oceny

Brak ocen

Brak ocen

ocena

Produkty z kategorii Słodkości

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka