Ciasto Fiona z Eko Jedzenie to wielowarstwowe mistrzostwo świata: biszkopt wypiekany ze świeżych wiejskich jajek, kisielowo-budyniowa masa na bazie soku owocowego, krem śmietanowy stworzony na wzór ptasiego mleczka oraz wierzch stanowiący orzeźwiającą galaretkę, a wszystko wzbogacone delicjami.
Czy wiesz, że?
W połowie XIX wieku w Ameryce zaczęto wyrabiać sproszkowaną żelatynę do rozpuszczania w wodzie. Ze względu na łatwość użycia w ciągu kolejnych dekad stał się podstawą setek domowych przepisów na desery. W XX w. galaretki zajęły stałe miejsce w kanonie najpowszechniejszych słodyczy – obok czekolady i landrynek. Na fali tej popularności powstały także żelki, które do dziś nęcą dzieci na całym świecie.
Dla kogo?
Ciasto Fiona przygotowane w Eko Jedzenie to przysmak dla dzieci.
Na jaką okazję?
Ciasto Fiona z Eko Jedzenie wspaniale sprawdzi się na uroczystościach rodzinnych, jednak będzie niezastąpione na przyjęciach urodzinowych dzieciaków.
Brak ocen