Seromak z Eko Jedzenie to nieoczekiwane zestawienie: pysznego, delikatnego sera, wyśmienitego maku i warstwy ciasta. Do jego przygotowania użyto najlepszych składników, tak aby poza walorami smakowymi oferował moc wartości odżywczych.
Czy wiesz, że?
Mak jest znany od czasów starożytnych. Egipcjanie stosowali go jako środek na uspokojenie. Był symbolem obfitości i płodności, a także snu. Słowianie wierzyli, że ziarenka maku są pokarmem zmarłych, dlatego dania z makiem tradycyjnie jedzono w Zaduszki oraz podczas kolacji wigilijnej.
Dla kogo?
Seromak z Eko Jedzenie jest dla tych, którzy lubią sycące desery, oferujące cenne wartości odżywcze oraz dla tych którzy, po prostu lubią takie połączenie.
Dla urozmaicenia
Podając Ciasto Seromak przygotowane w Eko Jedzenie zaoferuj mocną aromatyczną herbatę earl grey.
Na jaką okazję?
Wysoki, warstwowy wypiek będzie elegancko prezentował się na każdym stole, na wielu uroczystościach.
Brak ocen