Ciasto Tiramisu z Eko Jedzenie jest niepowtarzalne. Kto mógłby się oprzeć biszkoptom nasączonym w kawie z amaretto, przełożonym delikatną kawową i puszystą śmietankową masą, udekorowanym prawdziwym kakao.
Czy wiesz, że?
Nie wiadomo, gdzie dokładnie i kiedy powstało Tiramisu, gdyż wiele miast pretendujących do miana stolicy tego deseru ma własne przepisy na jego wykonanie i uważa je za najlepsze. Odwieczny spór w tej sprawie toczy się pomiędzy Wenecją, Treviso, Sieną i Florencją, czyli miastami, skąd pochodzi niezastąpiony w tym wypieku twarożek mascarpone.
Dla kogo?
Ciasto Tiramisu z Eko Jedzenie jest dla smakoszy tego rarytasu oraz dla tych, którzy lubią od czasu do czasu rozkoszować się tym wspaniałym smakiem.
Dla urozmaicenia
Najlepszy i najprostszy sposób - schłodzić i podać razem z mocną kawą. Efekt zaskakujący.
Na jaką okazję?
W kwestii Ciasta Tiramisu z Eko Jedzenie pozostaje pytanie, czy dzielić się nim na przyjęciach czy ten doskonały wytwór kulinarny najlepiej spożyć we dwójkę w zaciszu domowym. Jedno jest pewne, nie można się bez niego obyć zbyt długo.
Brak ocen