Brak dostępnych regionów
Dostawa
Zamów do:
Wyślemy w:
Producent
Cena
Wiejski chleb na zakwasie pszenny z dynią i słonecznikiem

Wiejski chleb na zakwasie pszenny z dynią i słonecznikiem

Kup chleb z rodzinnej piekarni znajdującej się w małej miejscowości Żegocina. Obecnie przygotowywany przez Eko Jedzenie, kiedyś przez ich rodziców. Ale zawsze według tej samej, starej receptury. Niezapomniany smak chlebów z Eko Jedzenie to również naturalne składniki od lokalnych dostawców, piec opalany drewnem i ręczna produkcja.
Stan: Dostępny
Dostawa pod drzwi
25.00 / szt
na naturalnym zakwasie tradycyjny tradycyjny
  • Rodzaj przygotowania:

    Pieczony w piecu opalanym drewnem
  • Opakowanie:

    Papierowe
Brak ocen: 0.0

Czy wiesz że?

Każdy produkt przed wystawieniem do naszego sklepu jest dokładnie opisywany i weryfikowany.
Czy wiesz że?
Wiejski chleb na zakwasie pszenny z dynią i słonecznikiem

Skład produktu

mąka pszenna typ 650, zakwas (mąka pszenna, woda), woda, drożdże, ziarna słonecznika, ziarna dyni, sól.

Komentarz Kogutka

Wiejski chleb na zakwasie pszenny z dynią i słonecznikiem to prawdziwy chleb, taki jak dawnej. Upieczony, dobrze wypieczony z czterech prostych składników: mąki, drożdży, wody, soli. Zdrowy, pożywny, naturalny. Nie kruszy się podczas krojenia i nie pleśnieje. Dla wzmocnienia efektu prozdrowotnego i urozmaicenia diety dodano ziarna słonecznika i dyni.

Czy wiesz, że?

W tradycyjnym zakwasie znajdziemy bakterie kwasu mlekowego, które poprawiają florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym a przez to odporność, pomagają lepiej zagospodarować składniki odżywcze żywności oraz neutralizuje związki rakotwórcze.  

Dla kogo?

Wiejski chleb na zakwasie pszenny z dynią i słonecznikiem z Eko Jedzenie polecany jest dla wszystkich osób prowadzących zdrowy styl życia, którego ważnym elementem jest zdrowa żywność.

Dla urozmaicenia 

Chleby z Eko Jedzenie można spożywać tradycyjnie - robiąc kanapki. Jednak chleb ten ma tak wiele dobroczynnych wartości odżywczych dla naszego organizmu, iż warto użyć go również do przygotowania bułki tartej, kotletów mielonych, grzanek do zupy pieczarkowej czy cebulowej, jajecznicy na grzance, tostów francuskich, grzanek z pieca, chlebka z masłem czosnkowym, wodzianki, a nawet tak zwanej szarlotki recyklingowej.   

Na jaka okazję?

Wiejski chleb na zakwasie pszenny z dynią i słonecznikiem z Eko Jedzenie jest najlepszy nawet do spożywania codziennie. Na śniadanie, na obiad, na kolację. Piekarnia Eko Jedzenie oferuje wiele rodzajów chlebów z różnych mąk: pszennej, żytniej, razowej, orkiszowej, z płaskurki i samopszy. Poznaj swój ulubiony; każdego dnia można jeść inny.

Oceny

Brak ocen

Brak ocen

ocena

Produkty z kategorii Piekarnia

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka