Brak dostępnych regionów
Dostawa
Zamów do:
Wyślemy w:
Producent
Cena
Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie

Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie

Kup chleb z rodzinnej piekarni znajdującej się w małej miejscowości Żegocina. Obecnie przygotowywany przez Eko Jedzenie, kiedyś przez ich rodziców. Ale zawsze według tej samej, starej receptury. Niezapomniany smak chlebów z Eko Jedzenie to również naturalne składniki od lokalnych dostawców, piec opalany drewnem i ręczna produkcja. Wartości odżywcze
Stan: Dostępny
Dostawa pod drzwi
23.00 / szt
na naturalnym zakwasie tradycyjny ekologiczny 100% polski
  • Rodzaj przygotowania:

    Pieczony w piecu opalanym drewnem
  • Opakowanie:

    Papierowe
Brak ocen: 0.0

Prosto ze wsi

świeże i ekologiczne produkty prosto od lokalnych dostawców
Prosto ze wsi
Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie

Skład produktu

mąka orkiszowa, zakwas (mąka pszenna, woda), woda, drożdże, sól.

Komentarz Kogutka

Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie to prawdziwy chleb, taki jak dawnej. Upieczony, dobrze wypieczony z czterech prostych składników: mąki, drożdży, wody, soli. Zdrowy, pożywny, naturalny. Nie kruszy się podczas krojenia i nie pleśnieje. Przygotowany z mąki orkiszowej – jednej z prastarych odmian pszenicy, wracającej obecnie do łask i jadłospisów, ponieważ nie jest modyfikowana genetycznie, nie wymaga stosowania środków chemicznych w czasie uprawy a bogactwo wartości odżywczych spowodowało, że jest zaliczana do zbóż prozdrowotnych. 

Czy wiesz, że?

Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie z Eko Jedzenie polecany jest dla wszystkich osób prowadzących zdrowy styl życia, którego ważnym elementem jest zdrowa żywność.

Dla kogo?

Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie z Eko Jedzenie polecany jest dla wszystkich osób prowadzących zdrowy styl życia, którego ważnym elementem jest zdrowa żywność.

Dla urozmaicenia 
Chleby z Eko Jedzenie można spożywać tradycyjnie - robiąc kanapki. Jednak chleb ten ma tak wiele dobroczynnych wartości odżywczych dla naszego organizmu, iż warto użyć go również do przygotowania bułki tartej, kotletów mielonych, grzanek do zupy pieczarkowej czy cebulowej, jajecznicy na grzance, tostów francuskich, grzanek z pieca, chlebka z masłem czosnkowym, wodzianki, a nawet tak zwanej szarlotki recyklingowej

Na jaka okazję? 

Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie z Eko Jedzenie jest najlepszy nawet do spożywania codziennie. Na śniadanie, na obiad, na kolację. Piekarnia Eko Jedzenie oferuje wiele rodzajów chlebów z różnych mąk: pszennej, żytniej, razowej, orkiszowej, z płaskurki i samopszy. Poznaj swój ulubiony; każdego dnia można jeść inny.

Oceny

Brak ocen

Brak ocen

ocena

Produkty z kategorii Piekarnia

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka