Brak dostępnych regionów
Dostawa
Zamów do:
Wyślemy w:
Producent
Cena
Wiejski chleb na zakwasie razowy

Wiejski chleb na zakwasie razowy

Kup chleb z rodzinnej piekarni znajdującej się w małej miejscowości Żegocina. Obecnie przygotowywany przez Eko Jedzenie, kiedyś przez ich rodziców. Ale zawsze według tej samej, starej receptury. Niezapomniany smak chlebów z Eko Jedzenie to również naturalne składniki od lokalnych dostawców, piec opalany drewnem i ręczna produkcja. Wartości odżywcze
Stan: Dostępny
Dostawa pod drzwi
24.00 / szt
na naturalnym zakwasie tradycyjny ekologiczny 100% polski
  • Rodzaj przygotowania:

    Pieczony w piecu opalanym drewnem
  • Opakowanie:

    Papierowe
Brak ocen: 0.0

Prosto ze wsi

świeże i ekologiczne produkty prosto od lokalnych dostawców
Prosto ze wsi

Komentarz Kogutka

Wiejski chleb na zakwasie razowy to prawdziwy chleb, taki jak dawnej. Upieczony, dobrze wypieczony z czterech prostych składników: mąki, drożdży, wody, soli. Zdrowy, pożywny, naturalny. Nie kruszy się podczas krojenia i nie pleśnieje. 


Czy wiesz, że?

W tradycyjnym zakwasie znajdziemy bakterie kwasu mlekowego, które poprawiają florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym a przez to odporność, pomagają lepiej zagospodarować składniki odżywcze żywności oraz neutralizuje związki rakotwórcze.  

Dla kogo?

Wiejski chleb na zakwasie razowy z Eko Jedzenie polecany jest dla wszystkich osób prowadzących zdrowy styl życia, którego ważnym elementem jest zdrowa żywność.

Dla urozmaicenia

Chleby z Eko Jedzenie można spożywać tradycyjnie - robiąc kanapki. Jednak chleb ten ma tak wiele dobroczynnych wartości odżywczych dla naszego organizmu, iż warto użyć go również do przygotowania bułki tartej, kotletów mielonych, grzanek do zupy pieczarkowej czy cebulowej, jajecznicy na grzance, tostów francuskich, grzanek z pieca, chlebka z masłem czosnkowym, wodzianki, a nawet tak zwanej szarlotki recyklingowej. 


Na jaką okazję?

Wiejski chleb na zakwasie razowy z Eko Jedzenie jest najlepszy nawet do spożywania codziennie. Na śniadanie, na obiad, na kolację. Piekarnia Eko Jedzenie oferuje wiele rodzajów chlebów z różnych mąk: pszennej, żytniej, razowej, orkiszowej, z płaskurki i samopszy. Poznaj swój ulubiony; każdego dnia można jeść inny.


Oceny

Brak ocen

Brak ocen

ocena

Produkty z kategorii Piekarnia

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka