Wiejski chleb na zakwasie razowy to prawdziwy chleb, taki jak dawnej. Upieczony, dobrze wypieczony z czterech prostych składników: mąki, drożdży, wody, soli. Zdrowy, pożywny, naturalny. Nie kruszy się podczas krojenia i nie pleśnieje.
W tradycyjnym zakwasie znajdziemy bakterie kwasu mlekowego, które poprawiają florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym a przez to odporność, pomagają lepiej zagospodarować składniki odżywcze żywności oraz neutralizuje związki rakotwórcze.
Dla kogo?
Wiejski chleb na zakwasie razowy z Eko Jedzenie polecany jest dla wszystkich osób prowadzących zdrowy styl życia, którego ważnym elementem jest zdrowa żywność.
Dla urozmaicenia
Chleby z Eko Jedzenie można spożywać tradycyjnie - robiąc kanapki. Jednak chleb ten ma tak wiele dobroczynnych wartości odżywczych dla naszego organizmu, iż warto użyć go również do przygotowania bułki tartej, kotletów mielonych, grzanek do zupy pieczarkowej czy cebulowej, jajecznicy na grzance, tostów francuskich, grzanek z pieca, chlebka z masłem czosnkowym, wodzianki, a nawet tak zwanej szarlotki recyklingowej.
Na jaką okazję?
Wiejski chleb na zakwasie razowy z Eko Jedzenie jest najlepszy nawet do spożywania codziennie. Na śniadanie, na obiad, na kolację. Piekarnia Eko Jedzenie oferuje wiele rodzajów chlebów z różnych mąk: pszennej, żytniej, razowej, orkiszowej, z płaskurki i samopszy. Poznaj swój ulubiony; każdego dnia można jeść inny.
Brak ocen