Wiejski chleb z płaskurki na zakwasie z Eko Jedzenie przygotowany został z prastarej odmiany pszenicy – płaskurki. Ziarno kiedyś bardzo popularne, zostało wyparte przez dającą większy plon pszenicę zwyczajną. Jest bardzo odporne na niekorzystne warunki klimatyczne, nie wymaga stosowania nawozów i nie jest modyfikowane genetycznie. Zawiera znacznie więcej białka i innych cennych składników niż pszenica tradycyjna.
W tradycyjnym zakwasie znajdziemy bakterie kwasu mlekowego, które poprawiają florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym a przez to odporność, pomagają lepiej zagospodarować składniki odżywcze żywności oraz neutralizuje związki rakotwórcze.
Wiejski chleb z płaskurki na zakwasie z Eko Jedzenie polecany jest dla wszystkich osób prowadzących zdrowy styl życia, którego ważnym elementem jest zdrowa żywność
Dla urozmaicenia
Chleby z Eko Jedzenie można spożywać tradycyjnie - robiąc kanapki. Jednak chleb ten ma tak wiele dobroczynnych wartości odżywczych dla naszego organizmu, iż warto użyć go również do przygotowania bułki tartej, kotletów mielonych, grzanek do zupy pieczarkowej czy cebulowej, jajecznicy na grzance, tostów francuskich, grzanek z pieca, chlebka z masłem czosnkowym, wodzianki, a nawet tak zwanej szarlotki recyklingowej.
Na jaką okazję
Wiejski chleb orkiszowy na zakwasie z Eko Jedzenie jest najlepszy nawet do spożywania codziennie. Na śniadanie, na obiad, na kolację. Eko Jedzenie oferuje wiele rodzajów chlebów z różnych mąk: pszennej, żytniej, razowej, orkiszowej, z płaskurki i samopszy. Poznaj swój ulubiony; każdego dnia można jeść inny.
Brak ocen